Direct meer informatie over Selectierapport Vermogensplan

Wie kan mij helpen met het kiezen van een vermogensbeheerder?

Er zijn verschillende partijen die u graag helpen bij het selecteren en vergelijken van vermogensbeheerders. Deze partijen profileren zich onder namen als vermogensbegeleider of vermogensadviseur. Maar ook accountants, fiscalisten, financieel planners of andere financieel adviseurs kunnen u aanbieden een rol te spelen bij het selecteren en kiezen van een vermogensbeheerder. In de rest van dit artikel noemen wij al deze partijen "vermogensbegeleiders".

Waar moet u op letten bij vermogensbegeleiders?

  1. Heeft de vermogensbegeleider voldoende kennis van de markt van vermogensbeheerders? Met hoeveel vermogensbeheerders werkt de vermogensbegeleider samen? Hoe onderhoudt de vermogensbegeleider de kennis en informatie over de betreffende vermogensbeheerders?

    TIP! Vraag vooraf altijd aan een vermogensbegeleider een lijst van de vermogensbeheerders waar hij of zij mee samenwerkt en kennis en informatie over heeft. Vraag ook waarom er geen samenwerking is met de vermogensbeheerders die niet op die lijst staan.

  2. Wat heeft de vermogensbegeleider aan kennis, ervaring en achtergrond? Wat is voor u de toegevoegde waarde van de vermogensbegeleider? Op welk gebied ondersteunt de vermogensbegeleider u bij het selecteren en vergelijken van vermogensbeheerders?

  3. Wat is het verdienmodel van de vermogensbegeleider? Het meest transparante verdienmodel is dat u zelf de vermogensbegeleider betaalt. De vermogensbegeleider kan alleen dan volledig en onafhankelijk uw belangen behartigen. U maakt dus kosten maar een goede vermogensbegeleider verdient zichzelf deels of geheel terug. Bijvoorbeeld door voor u besparingen te realiseren of een korting uit te onderhandelen bij de vermogensbeheerder van uw keuze.

Vermogensbeheer.nl heeft naast het gratis selectierapport ook de mogelijkheid voor een uitgebreide persoonlijke begeleiding bij uw keuze voor een vermogensbeheerder.

Misschien ook interessant: